Openslaandegaragedeuren.com
Openslaande garagedeuren grijs

Verschil tussen een sectionaaldeur en openslaande deur?

Het kiezen van de juiste garagedeur kan een lastige opdracht zijn. De keuze hangt vaak af van verschillende factoren zoals het gebruiksgemak, de beschikbare ruimte, het budget en natuurlijk je smaak. Twee populaire soorten garagedeuren zijn sectionaaldeuren en openslaande deuren. Hieronder worden de twee type deuren met elkaar vergeleken om je te helpen in de keuze.

Wat is een sectionaaldeur?

Een sectionaaldeur is een type garagedeur die bestaat uit losse panelen, of ‘secties’. Deze deuren gaan recht naar boven open en komen dan onder het plafond van de garage te liggen. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in, zowel binnen als buiten de garage.

Voordelen en nadelen van sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren hebben een moderne uitstraling en zijn relatief betaalbaar. Ze schuiven simpelweg omhoog, wat betekent dat je de ruimte in je garage optimaal kunt benutten. Een groot nadeel van sectionaaldeuren is het onderhoud aan de bewegende delen. En ook de installatie kan in veel gevallen nog wel eens complex zijn en daardoor duurder uitvallen.

Voordelen

  • Moderne uitstraling
  • Optimaal de ruimte benutten

Nadelen

  • Meer onderhoud
  • Duurder in installatie en onderhoud

Wat is een openslaande deur?

Openslaande deuren bestaan uit twee deurpanelen die zijwaarts openen, net als de gewone deuren in je huis. Ze bieden een brede doorgang en zijn daarom ideaal voor grote objecten of voertuigen. Ook wanneer je vaak en snel de garagedeur als ingang of uitgang van je huis gebruikt, zijn openslaande deuren praktischer.

Voordelen en nadelen van openslaande deur

Openslaande garagedeuren bieden een ruime toegang en zijn daarom uiterst praktisch. Loop je veel door de deuren? Dan is de brede toegang erg handig. De openslaande deuren kunnen naar binnen of buiten openen, afhankelijk van wat de keuze. Het voornaamste nadeel van openslaande deuren is dat ze meer ruimte nodig hebben om te openen, want ze moeten naar binnen of buiten. Maar gelukkig kun je zelf kiezen naar welke kant je de deur opent, waardoor het nauwelijks ruimte kost.

Voordelen

  • Brede toegang
  • Praktisch
  • Kan naar binnen of naar buiten openen
  • Goede isolatie mogelijkheden
  • Makkelijk en goedkoop in onderhoud

Nadelen

  • Soms iets duurder dan sectionaaldeuren

Sectionaaldeur of openslaande deur voor mijn huis?

Het kiezen tussen sectionaaldeuren en openslaande deuren hangt grotendeels af van jouw persoonlijke voorkeuren en de specifieke kenmerken van je garage. Beide soorten deuren hebben hun unieke voordelen en nadelen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat je belangrijk vindt voordat je een keuze maakt.

Openslaande deuren zijn wel praktischer omdat deze een snelle en brede toegang geven. Wat in veel gevallen erg van pas komt. Meer informatie over openslaande deuren? Bekijk dan eens onze pagina over onderhoudsarme garagedeuren.

Benieuwd naar grote garagedeuren? Of toch iets meer letten op het budget wat je hebt, kies dan voor budget garagedeuren.

Openslaandegaragedeuren.com
Average rating:  
 0 reviews
Terug naar overzicht