Openslaandegaragedeuren.com
witte openslaande garagedeur

Verschil tussen een kanteldeur en openslaande deur?

Bij het kiezen van een nieuwe garagedeur heb je de keuze uit meerder type garagedeuren. De kanteldeur en de openslaande deur. Beide zijn twee populaire keuzes als garagedeur. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee types deuren? Hieronder vind je een eenvoudige uitleg.

Wat is een kanteldeur?

Een kanteldeur is een enkel, stevige deurpaneel dat kantelt om te openen en te sluiten. Het beweegt op een opwaartse en neerwaartse beweging waarbij het deurpaneel in zijn geheel kantelt en horizontaal onder het plafond komt te liggen wanneer het geopend is.

Voordelen en nadelen van kanteldeuren

Kanteldeuren zijn erg simpel en daarmee een goedkope keuze. Maar, deze deuren hebben ook een aanzienlijk nadeel: ze vereisen veel ruimte om te openen en te sluiten. Dat betekent dat je zowel binnen als buiten voldoende ruimte nodig hebt. Als je die ruimte niet hebt, zoals in een kleine tuin of garage, kan dat een probleem zijn.

Voordelen

  • Simpele uitstraling
  • Goedkoop

Nadelen

  • Veel ruimte nodig voor het openen

Wat is een openslaande deur?

Openslaande deuren, ook bekend als dubbele deuren, zijn deuren die zijwaarts openen. Ze bestaan uit twee panelen die afzonderlijk kunnen bewegen, wat zorgt voor een uitzonderlijke veelzijdigheid.

Voordelen en nadelen van openslaande deur

Openslaande garagedeuren hebben een brede toegang en zijn daarmee erg praktisch. Ideaal als je grote voorwerpen moet verplaatsen door de deur of rolstoelgebruikers. Ook kunnen openslaande deuren zowel naar binnen of naar buiten openen. Hierdoor zijn openslaande deuren erg populair.

De openslaande garagedeuren zijn vaak iets duurder dan kanteldeuren, maar zijn wel praktischer, gebruiksvriendelijker en voor velen mooier. Bovendien is er ook veel aandacht voor beveiliging. Zoals stevige en veilige sloten. Het loont dus zeker om openslaande deuren te overwegen als je een nieuwe deur nodig hebt.

Voordelen

  • Brede toegang
  • Praktisch
  • Stijlvoller
  • Kan naar binnen of naar buiten openen
  • Goede isolatie mogelijkheden

Nadelen

  • Iets duurder dan kanteldeuren

Kanteldeur of openslaande deur voor mijn huis?

Beide type deuren zijn erg populair. Al hebben openslaande garagedeuren meer voordelen dan kanteldeuren. Zo hebben openslaande deuren een brede toegang, flexibel en ook nog eens stijlvoller. Ook zijn openslaande garagedeuren gebruiksvriendelijker en makkelijker om te gebruiken dan kanteldeuren.

Of je een kanteldeur of openslaande deur moet kiezen, hangt af van wat jij belangrijk vindt. Beide deuren hebben goede en minder goede punten. Het is slim om over deze punten na te denken voordat je een keuze maakt. We hopen dat deze uitleg je helpt om de juiste keuze te maken!

Meer informatie? Bekijk dan eens onze pagina over onderhoudsarme garagedeuren.

Benieuwd naar grote garagedeuren? Of toch iets meer letten op het budget wat je hebt, kies dan voor budget garagedeuren.

Openslaandegaragedeuren.com
Average rating:  
 0 reviews
Terug naar overzicht