Openslaandegaragedeuren.com
op maat gemaakt garagedeur

Hoe onderhoud je garagedeuren? Tips voor een lange levensduur

Garagedeuren zijn vaak een onderschat onderdeel van ons huis. Naast dat ze je auto’s andere opgeslagen items beschermen, zijn ze ook onderdeel van de uitstraling van je huis. Het onderhoud van garagedeuren is daarom cruciaal voor zowel de functionaliteit als het uiterlijk.

Wil je meer weten hoe je garagedeur er mooi en passend bij je huis uit kan zien? Lees dan onze blog over de 5 populairste openslaande garagedeuren trends.

Waarom is onderhoud aan garagedeuren belangrijk?

Garagedeuren staan de hele dag buiten en worden daarmee bloot gesteld aan verschillende weersomstandigheden. Door je garagedeuren goed te onderhouden verleng je de levensduur en zorg je ervoor dat ze in optimale conditie blijven. Hierdoor voorkom je onnodige reparaties en kosten.

In deze blog vind je alle handige tips die je moet weten over het onderhoud van je garagedeuren.

1. Inspectie

Kijk of je zelf enige visuele slijtage ziet op je garagedeuren. Let op beschadigingen of onderdelen die los zitten.

2. Reiniging

Gebruik een zachte borstel of doek en een mild reinigingsmiddel om vuil, stof en spinnenwebben van de deur te verwijderen. Spoel daarna af met schoon water.

3. Smeren

Voor de onderhoud van je garagedeuren is het erg belangrijk om bewegende onderdelen, zoals scharnieren en veren regelmatig in te smeren met een geschikt smeermiddel. Dit zorgt ervoor dat je garagedeur soepel blijft werken.

4. Bescherm de afdichting

Gebruik Siliconenspray op de voegen van de deur om te zorgen dat ze waterdicht blijven. Veeg vervolgens over de spray zodat deze gelijkmatig wordt aangebracht. De spray zorgt ervoor dat de afdichtingen worden beschermd tegen invloeden van buitenaf en voorkomt barsten.

Wat als er problemen zijn?

Als je tijdens het onderhoud van je garagedeuren problemen tegenkomt die je zelf niet kunt oplossen, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Garagedeuren hebben veel onderdelen die onder hoge spanning staan, en het kan gevaarlijk zijn om hier zelf aan te werken zonder de juiste kennis en gereedschap.

Gratis advies?

Heb je nog vragen over de onderhoud van je garagedeuren? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag om je garagedeuren mooi te houden.

Wil je geen garagedeuren die je moet onderhouden? Onze onderhoudsarme garagedeuren vereisen slechts twee keer per jaar een vochtige doek. Vraag geheel gratis een offerte op maat aan.

Terug naar overzicht